Jump to main content Jump to navigation

Spis som Elvis – unngå matsvinn!

Har du tørr loff, overmoden banan og litt peanøttsmør? Det kan være starten på et kongemåltid.
«Fried Peanut Butter and Banana Sandwich» var et av Elvis' favorittsmørbrød.

Slik gjør du det

1.

Smør begge loffskivene med peanøttsmør. Du velger selv om du vil ha et tykt eller tynt lag.

2.

Kutt opp bananen i skiver og spre dem utover den ene loffskiva. Du kan gjerne mose bananskivene litt med en gaffel.

3.

Klapp sammen skivene. Hvis du vil kan du smøre et lag meierismør på begge sider av smørbrødet. Varm opp en stekepanne, gjerne med litt smør i.

4.

Legg smørbrødet i panna. Stek til det får en gyllen overflate, og snu. Noen minutter på hver side bør holde.

5.

Når smørbrødet er passe stekt på begge sider, er det bare å servere. Et dryss med melis oppå er fint.

Du kan også servere med syltetøy, honning og/eller bacon.

Ingen av delene vil være feil, ifølge Elvis-litteraturen. Smørbrødet smaker nydelig med et glass melk, synes vi!

Elvis Presley var glad i mat og oppskriften på akkurat dette smørbrødet stammer fra kokeboka «Are You Hungry Tonight?» (1992). «Fried Peanut butter and Banana Sandwich» heter det på engelsk.

Spis som Elvis - og unngå matsvinn! 11
Skeptisk? Det er det ingen grunn til. Dette er rågodt!

Oppskriften finnes i flere versjoner og det er som sagt store variasjonsmuligheter. Alt fra kokk Nigella Lawson til NRK og Millas mat formidler denne klassikeren. Smørbrødet har også en egen artikkel på Wikipedia.

Og var det godt nok for kongen, er det vel godt nok for deg?

Are You Hungry Tonight: Amazon.co.uk: Butler.B.a: 9780760763025: Books
«Are You Hungry Tonight?» er en samling av Elvis' favorittoppskrifter.

Ingredienser

To loffskiver

En godt moden banan

Peanøttsmør

Smør til steking

Evt. litt melis til pynt

We are sorry, but you are using a version of Internet Explorer that is not supported on this site. The browser is no longer updated by Microsoft and may therefore pose a security risk. We recommend that you use a different browser. Welcome back!

Read more