5 mattriks du må kunne
Visste du at brunostskalker kan bli til prim eller at slappe grønnsaker kan få nytt liv igjen med enkle grep? Her får du fem mattriks du må kunne:
1. Brunostskalker
Samle brunostskalkene i en boks i fryseren. Når du har mange nok, kan du lage prim av det. Brunostrester kan også brukes i viltgryte og for å gi sødme i saus.
2. Kafferester
Kafferester kan du fryse ned som isbiter og lage iskaffe. Det samme kan du gjøre med rødvinsrester og tilsette det i gryter og sauser.
3. Potetlomper
Potetlomper kan brukes til mye mer enn pølser. Del opp i biter og sprøstek i ovnen med litt olje og krydder så har du lompechips, fyll dem med søtt eller salt pålegg, lag lompepizza, bruk dem til wraps, quesadillas, burritos eller enchiladas, bruk dem i stedet for pastaplater i lasagne eller lag lompetoast.
4. Slappe grønnsaker
Har salaten blitt slapp eller gulroten myk? Legg dem i isvann i noen timer, så får de nytt liv etterpå. Har du en sliten brokkoli, kan stilken settes i et glass med vann en stund, så blir den fast igjen.
5. Rester i glass og bokser
For å få ut de siste syltetøyrestene av glasset, kan du tilsette melk og riste, så har du nydelig melk med for eksempel jordbærsmak etterpå. Honningrester på glass kan tilsettes kokende vann, ristes og deretter brukes til te. Heller du varm melk oppi sjoko- eller hapå-glasset får du varm melk med sjokolade- eller karamellsmak.