Handelen blir både billigere og raskere med en handleliste
Planlegg innkjøpene dine
Planlegg ukas middager
Hvis du vet hva du skal spise, vet du hva du skal handle. Sett opp en menyplan hver eller annenhver uke. Siden ukedagene er travle har de færreste av oss tid til å lage store, langsomme middager hver dag. Spar disse til helga. La gjerne hele familien være med på planleggingen, så får du mange gode idéer og er sikker på at alle får noe de liker. Ta alltid høyde for at restemiddager kan inngå i menyplanleggingen.
Skaff deg oversikt over innholdet i kjøleskapet og fryseren en gang i uka
Sjekk kjøkkenskapene en gang i uka og noter hva du har, og hva du er i ferd med å gå tom for på mobilen. Da slipper du å kjøpe dobbelt opp av det du har fra før.
Spis litt før du handler, og hold deg til lista
Å være sulten booster trangen til å hamstre og gjør at vi gjerne kjøper mer av alt. Å handle på tom mage fører også til flere usunne valg. Å ta et lite mellommåltid rett før handleturen kan derfor være en god idé.
Ikke kjøp mer enn du trenger
Stå imot såkalte lokketilbud som «tre for to» hvis du ikke er helt sikker på at alt blir spist. Hvis du får tre varer for prisen av to og bare spiser en, har du kastet bort både mat og penger.
Noen varer er smarte å handle på tilbud
Tørrvarer, hermetikk og ferskvarer som kan fryses er smarte å ha litt ekstra av hjemme. Da har du alltid en god basis for middager i huset.
Ta et bilde av innholdet i kjøleskapet ditt
De fleste av oss har det travelt, men ikke så travelt at vi ikke rekker å ta et bilde av innholdet i kjøleskapet. Kjempesmart hvis du blir usikker på hva du har og ikke har når du er på butikken.
Kjøp frukt og grønt i løsvekt
Det kan være lurt å velge frukt og grønnsaker i løsvekt fremfor ferdigpakkede. Da har du bedre kontroll over mengden.
Sett mat med kort holdbarhet fremst
Ved varepåfylling sørger butikkene for at varene med kortest holdbarhet står lengst frem i hylla. Slik kan du organisere kjøleskapet og kjøkkenskapene hjemme også. Bruk alltid matvarene med kortest holdbarhet først, og bidra til mindre matsvinn!