Jump to main content Jump to navigation

Handelen blir både billigere og raskere med en handleliste

Planlegg innkjøpene dine

Planlegg ukas middager

Hvis du vet hva du skal spise, vet du hva du skal handle. Sett opp en menyplan hver eller annenhver uke. Siden ukedagene er travle har de færreste av oss tid til å lage store, langsomme middager hver dag. Spar disse til helga. La gjerne hele familien være med på planleggingen, så får du mange gode idéer og er sikker på at alle får noe de liker. Ta alltid høyde for at restemiddager kan inngå i menyplanleggingen.

Skaff deg oversikt over innholdet i kjøleskapet og fryseren en gang i uka

Sjekk kjøkkenskapene en gang i uka og noter hva du har, og hva du er i ferd med å gå tom for på mobilen. Da slipper du å kjøpe dobbelt opp av det du har fra før.

Spis litt før du handler, og hold deg til lista

Å være sulten booster trangen til å hamstre og gjør at vi gjerne kjøper mer av alt. Å handle på tom mage fører også til flere usunne valg. Å ta et lite mellommåltid rett før handleturen kan derfor være en god idé.

Ikke kjøp mer enn du trenger

Stå imot såkalte lokketilbud som «tre for to» hvis du ikke er helt sikker på at alt blir spist. Hvis du får tre varer for prisen av to og bare spiser en, har du kastet bort både mat og penger.

Ta bilde av innholdet i kjøleskapet ditt før du drar på butikken

Noen varer er smarte å handle på tilbud

Tørrvarer, hermetikk og ferskvarer som kan fryses er smarte å ha litt ekstra av hjemme. Da har du alltid en god basis for middager i huset.

Ta et bilde av innholdet i kjøleskapet ditt

De fleste av oss har det travelt, men ikke så travelt at vi ikke rekker å ta et bilde av innholdet i kjøleskapet. Kjempesmart hvis du blir usikker på hva du har og ikke har når du er på butikken.

Kjøp frukt og grønt i løsvekt

Det kan være lurt å velge frukt og grønnsaker i løsvekt fremfor ferdigpakkede. Da har du bedre kontroll over mengden.

Sett mat med kort holdbarhet fremst

Ved varepåfylling sørger butikkene for at varene med kortest holdbarhet står lengst frem i hylla. Slik kan du organisere kjøleskapet og kjøkkenskapene hjemme også. Bruk alltid matvarene med kortest holdbarhet først, og bidra til mindre matsvinn!

Bli en proff matorganiserer

Ingen ønsker å kaste spiselig mat, men travle dager og planer som ofte endrer seg gjør at mat kjøpt med gode intensjoner ofte havner i avfallet. Et av de beste tiltakene vi kan gjøre for å gi maten en ny sjanse er å lagre den riktig.

We are sorry, but you are using a version of Internet Explorer that is not supported on this site. The browser is no longer updated by Microsoft and may therefore pose a security risk. We recommend that you use a different browser. Welcome back!

Read more