Franske pannekaker
Har du egg og melk som har passert "best før". Pannekaker blir aldri feil. Lag ferdig røra dagen før, så har du det klart til dagen etter!
Slik gjør du det
Bland mel, salt og sukker i en bolle. Tilsett øl/eplejuice/hvitvin og frø fra vaniljestang eller vaniljesukker.
Bland inn eggene og hell i melk, litt om gangen. Rør om til du får en jevn røre.
Hell i vann og rør om, før du heller oppi det smeltede smøret. Visp godt. Etterpå dekker du til bollen med lokk eller et kjøkkenhåndkle og setter bollen i kjøleskap over natta.
Røra har sannsynligvis blitt litt tjukkere. Konsistensen skal være ganske løs. Hvis den er for tjukk, tilsetter du bare litt ekstra melk, og rører rundt.
Sett i gang stekingen, med godt med smør i panna.
Server pannekakene enten som middagsrett, med for eksempel ost, skinke, litt salat og en skje rømme eller creme fraiche, eller som en søt avslutning på middagen, med f.eks syltetøy, friske bær eller sirup. Sukker og en skvis med sitron er også en nydelig miks!
Oppskriften er hentet fra den den fransk-svenske mesterbakeren Sebastien Boudet sin bok "Den franske bagaren" (2014). Han anbefaler å la røra hvile over natta. Men om du ikke har tid til det, holder det å la den svelle i noen timer.
Ingredienser
400 gram siktet hvete- eller speltmel
2 klyper havsalt
50 sukker
1 spiseskje surdeig (hvis du har, ikke nødvendig, det er bare for smakens skyld!)
0,5 dl øl,eplejuice eller hvitvin
4 egg
1,5 dl vann
100 gram smeltet smør + smør til steking