Jump to main content Jump to navigation

Ostekake med pepperkakebunn

Ingenting slår en lett og frisk ostekake. Med denne digge oppskriften får du brukt opp restene av pepperkakene også, og du kan slenge inn rester av risgrøt eller riskrem om du har. For en bonus!

Slik gjør du det

  1. Kjør pepperkaker (eller andre julekaker som biscotti eller sirupsnipper) og mandler i en blender til de er knust. Smelt smør i en liten kjele og hell over den knuste kjeksen. Rør sammen. Kle en form (ca. 20 cm i diameter) med bakepapir. Press kjeksblandingen ned i formen slik at den blir flat og kompakt.
  2. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Bland sammen kremost, gresk yoghurt, egg og melis i en bolle. Rør inn risgrøt/riskrem. Varm sitronsaft i en kjele, trekk kjelen av platen og smelt gelatin i saften. Bland litt av osteblandingen i gelatinen, og ha deretter gelatinen tilbake i bollen med osteblandingen. Rør rundt og hell blandingen over bunnen. Sett kjølig til kaken stivner.
  3. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den. Server gjerne med friske bringebær og bringebærsaus.

matprat.no

Ingredienser

240 g pepperkaker eller andre (jule)kaker som biscotti eller sirupsnipper

120 g smør

30 g mandler (kan sløyfes)

6 gelatinplater

200 g gresk yoghurt (evt rømme, kesam eller crème fraîche)

200 g kremost naturell

2 egg

180 g melis

200 g risgrøt/riskrem (kan utelates)

4 ts sitronsaft

225 g frosne bringebær (eller rester av andre bær)

100 g melis

2 ss sitronsaft

We are sorry, but you are using a version of Internet Explorer that is not supported on this site. The browser is no longer updated by Microsoft and may therefore pose a security risk. We recommend that you use a different browser. Welcome back!

Read more