Grove gulrotmuffins med yoghurt
Slappe gulrøtter blir fort til sunne, saftige muffins. Enkelt å lage og digg å spise både til frokost, lunsj og kvelds. Oppskriften er nok til 12 muffins.
Slik gjør du det
- Skrell og rasp gulrøttene.
- Visp sammen romtemperert smør, egg, melk og yoghurt i en bakebolle.
- Rør inn gulrot, hvetemel, sammalt hvetemel, bakepulver og salt i muffinsrøren.
- Fordel røren i 12 muffinsformer (bruk gjerne muffinsbrett) og topp med gresskarkjerner.
- Stek muffinsene midt i ovnen på 185 grader i ca. 25 minutter.
Ingredienser
3 gulrøtter
50 g romtemperert smør
4 egg
2 dl yoghurt naturell
1 dl melk
200 g hvetemel
200 g sammalt hvete, grov
2 ts bakepulver
½ ts salt
Gresskarkjerner