Middelhavspai
Synger løken, paprikaen eller auberginen på siste verset? Da haster det å gi dem nytt liv, gjerne i form av en deilig, sydende middelhavspai! Du kan også bruke andre grønnsaker du måtte ha liggende.
Slik gjør du det
Paibunn
- Bland hvetemel, skivet smør og vann i food prosessoren i 10-15 sekunder. Tilsett litt mer vann hvis den ikke samler seg.
- Press deigen forsiktig ned til en flat runding, legg den i en plastpose og sett den kaldt i minst 15 minutter.
- Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut slik at den dekker både bunnen og kantene på en paiform som er 23 cm i diameter. Fjern det øverste laget med bakepapir, vend deigen over i formen og trykk den forsiktig inn mot kantene. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk med en gaffel.
- Sett deigen kaldt i 15 minutter.
- Forstek deretter bunnen på 220 grader midt i ovnen i 10 minutter.
Fyll
- Skjær ost, paprika, aubergine, squash, rødløk i små biter og tomater i skiver.
- Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt, pepper og finhakket hvitløk.
- Hell blandingen i paiskallet.
- Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggeblandingen og legg tomatskivene på toppen.
- Stek paien midt i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
- Server gjerne med frisk finhakket timian og en enkel salat.
Ingredienser
180 g hvetemel
150 g smør
2 ss kaldt vann
100 g hvit geitost (f.eks. chevre eller annen ost du måtte ha liggende)
1 rød paprika
½ aubergine
½ squash
1 rødløk
2 båter hvitløk
3 tomater
3 egg
3 dl matfløte
1 ts salt
Pepper
Timian