Jump to main content Jump to navigation

Middelhavspai

Synger løken, paprikaen eller auberginen på siste verset? Da haster det å gi dem nytt liv, gjerne i form av en deilig, sydende middelhavspai! Du kan også bruke andre grønnsaker du måtte ha liggende.

Slik gjør du det

Paibunn

  1. Bland hvetemel, skivet smør og vann i food prosessoren i 10-15 sekunder. Tilsett litt mer vann hvis den ikke samler seg.
  2. Press deigen forsiktig ned til en flat runding, legg den i en plastpose og sett den kaldt i minst 15 minutter.
  3. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut slik at den dekker både bunnen og kantene på en paiform som er 23 cm i diameter. Fjern det øverste laget med bakepapir, vend deigen over i formen og trykk den forsiktig inn mot kantene. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk med en gaffel.
  4. Sett deigen kaldt i 15 minutter.
  5. Forstek deretter bunnen på 220 grader midt i ovnen i 10 minutter.

Fyll

  1. Skjær ost, paprika, aubergine, squash, rødløk i små biter og tomater i skiver.
  2. Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt, pepper og finhakket hvitløk.
  3. Hell blandingen i paiskallet.
  4. Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggeblandingen og legg tomatskivene på toppen.
  5. Stek paien midt i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
  6. Server gjerne med frisk finhakket timian og en enkel salat.

melk.no

Ingredienser

180 g hvetemel

150 g smør

2 ss kaldt vann

100 g hvit geitost (f.eks. chevre eller annen ost du måtte ha liggende)

1 rød paprika

½ aubergine

½ squash

1 rødløk

2 båter hvitløk

3 tomater

3 egg

3 dl matfløte

1 ts salt

Pepper

Timian

We are sorry, but you are using a version of Internet Explorer that is not supported on this site. The browser is no longer updated by Microsoft and may therefore pose a security risk. We recommend that you use a different browser. Welcome back!

Read more