Fargerik fruktsalat
Fruktsalat er søtt og godt, og en dessert som er enkel å servere til mange. Her kan du bruke akkurat den frukten og bærene du har liggende. Varier med frukt og bær i sesong. Her er et litt eksotisk forslag.
Slik gjør du det
- Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en kniv.
- Kok opp vann, sukker og vaniljestang og -frø. Avkjøl.
- Del melon i biter eller lag kuler.
- Skrell klementiner og skjær ut fine fileter mellom hinnene.
- Del fiken i båter.
- Skrell og del kiwi i små terninger.
- Skjær jordbær i to eller fire.
- Del pitahayaen i to og ta ut små kuler med et kulejern.
- Legg all frukten på fat og hell på sukkerlaken.
- Pynt med physalis.
- Server gjerne med is, krem eller vaniljesaus.
Ingredienser
Det du har av moden frukt. For eksempel:
½ honningmelon eller annen sukkermelon
4 klementiner
2 ferske fikener
2 kiwi
250 g jordbær
100 g pitahaya
1 boks physalis
1 vaniljestang
3 dl vann
50 g sukker