Jump to main content Jump to navigation

Fargerik fruktsalat

Fruktsalat er søtt og godt, og en dessert som er enkel å servere til mange. Her kan du bruke akkurat den frukten og bærene du har liggende. Varier med frukt og bær i sesong. Her er et litt eksotisk forslag.

Slik gjør du det

  1. Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en kniv.
  2. Kok opp vann, sukker og vaniljestang og -frø. Avkjøl.
  3. Del melon i biter eller lag kuler.
  4. Skrell klementiner og skjær ut fine fileter mellom hinnene.
  5. Del fiken i båter.
  6. Skrell og del kiwi i små terninger.
  7. Skjær jordbær i to eller fire.
  8. Del pitahayaen i to og ta ut små kuler med et kulejern.
  9. Legg all frukten på fat og hell på sukkerlaken.
  10. Pynt med physalis.
  11. Server gjerne med is, krem eller vaniljesaus.

frukt.no

Ingredienser

Det du har av moden frukt. For eksempel:

½ honningmelon eller annen sukkermelon

4 klementiner

2 ferske fikener

2 kiwi

250 g jordbær

100 g pitahaya

1 boks physalis

1 vaniljestang

3 dl vann

50 g sukker

We are sorry, but you are using a version of Internet Explorer that is not supported on this site. The browser is no longer updated by Microsoft and may therefore pose a security risk. We recommend that you use a different browser. Welcome back!

Read more