Jump to main content Jump to navigation

Brune bananer? Lag bananpannekaker!

Det skjer alle, og det skjer fort. De gule bananene du handlet på butikken har blitt brune og litt mindre innbydende. ananpannekaker er enkelt å lage og gir helgefrokosten et løft!

Slik gjør du det

1.

Finn frem ingrediensene. Bananer, egg, havregryn, melk (både kumelk og andre alternativer fungerer), bakepulver og gjerne litt vaniljesukker.

2.

Ha alle ingrediensene i en bolle

3.

Mos alt sammen med en stavmikser. Du kan også bruke en blender.

4.

Stek små pannekaker i godt oppvarmet stekepanne med smør. Stek dem til det begynner å komme små prikker på overflata, da er de klare for å snus.

5.

Snu dem forsiktig (obs! kan være litt krevende).

6.

Bananpannekakene smaker nydelig med for eksempel syltetøy, brunost, smør eller pannekakeklassikeren lønnesirup.

Oppskrift: Matblogger Ida Gran-Jansen

Har du flere brune bananer på benken, eller flere munner å mette, er det bare gange opp oppskriften.

Banansjokk på «Matsjokket»

Undersøkelser som er gjort av avfallet vårt viser at frukt og grønt er noe av det vi kaster mest av. I Norge kastes over 140 000 bananer - hver dag! Det sjokkerte gamerkongen Noobwork da han var med i NRK-serien «Matsjokket» i 2019.

Disse bananpannekaker er en av mange gode grunner til å ikke la bananene gå i søppelbøtta!

Tips! Brukopp-leksikonet på matvett.no er en et fint oppslagsverk når du blir i tvil om du kan bruke matvarer som har blitt litt overmodne eller har passert best før-datoen.

Ingredienser

2 modne bananer

2 dl lettkokte havregryn

2 dl melk (havremelk eller lignende fungerer også)

1 ts bakepulver

2 stk egg

1 ts vaniljesukker

We are sorry, but you are using a version of Internet Explorer that is not supported on this site. The browser is no longer updated by Microsoft and may therefore pose a security risk. We recommend that you use a different browser. Welcome back!

Read more