Jump to main content Jump to navigation

Eplevafler

Vaffelrøre er et perfekt sted for rester av rømme, yoghurt, fløte, melk og andre meieriprodukter. Om det har gått ut på dato, spiller ingen rolle. Revet eple i vaffelrøra smaker fantastisk og gjør vaflene ekstra saftige. Disse vaflene inneholder grovt mel og kan godt serveres til både frokost og lunsj, eller til søndagskaffen.

Slik gjør du det

  1. Bland sammen alt unntatt epler til en glatt røre.
  2. La røren svelle i 20 minutter.
  3. Riv eple på rivjern og bland inn i røren.
  4. Stek vaflene i smurt vaffeljern til de er gylne og server med syltetøy og rømme.

Ingredienser

4 egg

4 dl lettmelk eller annen melk

2 ss sukker

1 ts bakepulver

100 g smør

150 g sammalt hvete, fin

200 g hvetemel

2 epler

Saften av ½ sitron

1 ts malt kanel

We are sorry, but you are using a version of Internet Explorer that is not supported on this site. The browser is no longer updated by Microsoft and may therefore pose a security risk. We recommend that you use a different browser. Welcome back!

Read more