
Grønnsakssuppe med urtebrødskiver
Triste, slappe grønnsaker er like gode når de blir ingredienser i ei nydelig suppe. Du kan også bruke rester fra kokte/stekte grønnsaker. Server gjerne med brødkrutonger eller stek noen tørre brødskiver med godt smør og urter, så har du en rimelig, sunn og velsmakende middag. Oppskriften er nok til to personer.
Slik gjør du det
- Kok opp vann og/eller melk, buljong og pepper.
- Tilsett grønnsakene og kok myke (2- 8 min avhengig av om grønnsakene er kokt fra før eller ikke).
- Kjør suppen jevn med en stavmikser.
- Stek tørre brødskiver i ovnen på 200 grader med litt smør og urter(urtekrydder på og server rykende varme.
Ingredienser
8 dl vann eller melk (gjerne en blanding)
1 terning grønnsaksbuljong
Pepper etter smak
Grønnsaker etter hva du har, f. eks:
2 poteter
½ blomkål
2 gulrøtter
1/3 løk
1 tomat
Tørre brødskiver, urter/urtekrydder og smør