Jump to main content Jump to navigation

Grønnsakssuppe med urtebrødskiver

Triste, slappe grønnsaker er like gode når de blir ingredienser i ei nydelig suppe. Du kan også bruke rester fra kokte/stekte grønnsaker. Server gjerne med brødkrutonger eller stek noen tørre brødskiver med godt smør og urter, så har du en rimelig, sunn og velsmakende middag. Oppskriften er nok til to personer.

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann og/eller melk, buljong og pepper.
  2. Tilsett grønnsakene og kok myke (2- 8 min avhengig av om grønnsakene er kokt fra før eller ikke).
  3. Kjør suppen jevn med en stavmikser.
  4. Stek tørre brødskiver i ovnen på 200 grader med litt smør og urter(urtekrydder på og server rykende varme.

Ingredienser

8 dl vann eller melk (gjerne en blanding)

1 terning grønnsaksbuljong

Pepper etter smak

Grønnsaker etter hva du har, f. eks:

2 poteter

½ blomkål

2 gulrøtter

1/3 løk

1 tomat

Tørre brødskiver, urter/urtekrydder og smør

We are sorry, but you are using a version of Internet Explorer that is not supported on this site. The browser is no longer updated by Microsoft and may therefore pose a security risk. We recommend that you use a different browser. Welcome back!

Read more