Jump to main content Jump to navigation

Torsk i fåreklær à la Inge Johnsen

Rester fra julemåltidene utgjør hovedingrediensene i denne restefesten!

Slik gjør du det

1.

Rens pinnekjøtt fra beinet, kutt i småbiter og stek i panna på middels varme.

2.

Legg rødkål i bunnen av en kjele

3.

Legg delte poteter på rødkålen

4.

Fordel fiskestykkene på toppen.

5.

Fordel stekt pinnekjøtt utover fiskestykkene. Dette er «baconet» til fisken

6.

Dryss over med urter og løk

7.

Sett på lokk og varm forsiktig i 7-10 minutter

8.

Skru ned varmen og la stå med lokk i 5 minutter før servering.

Pinnekjøtt-suppe a la Inge Johnsen 6

Flere tips for julerestene?

Lag Lompe à la Italia av kalkunrester og lomper

Lag Pinnekjøtt-suppe à la Inge Johnsen

- Bruk det som er der, det finnes ingen oppskrift

I dagene når julelønna skal rekke til alt og vare til slutten av januar, kan det være lurt å ta vare på maten og trylle nye delikatesser fram fra resten.

Denne kreative resteoppskriften kommer fra kokk Inge Johnsen.

Han er levende opptatt av måltidskultur – og det å ta vare på både råvarer – og rester. 

– Skal du lage mat av rester, så må du la deg inspirere av det lekende barnet i deg. Bruk det som er der, det finnes ingen oppskrift, sier Inge, som for mange er kjent som mangeårig eier og driver av Lian Restaurant.

Fiskeoppskriften er et av kokkens forslag som kan gi inspirasjon.

– Når du åpner kjøleskapet, så se på innholdet som «sparekontoen» din. Lykke til!

- Ikke vær så redd for datoen

Inge har også et generelt råd når det gjelder bruk av rester: Husk at folk levde godt før datostemplingen ble innført. Bruk sansene slik folk gjorde før – se, lukt og smak. Ser det fint ut og lukter friskt, så er det bare å spise. Husk også at gamle tiders tradisjon med å dekke bordet til det bugnet, er helt meningsløs i dag. Ingen blir lenger imponert over at det er alt for mye mat på bordet. 

Overflod er ikke lenger et tegn på velstand, og butikkene er knapt stengt i jula. 

Skal vi komme matsvinnet til livs, må vi starte med å kjøpe inn det vi tenker å spise og spise opp det vi har kjøpt. Det er smart for lommeboka også. 

Ingredienser

Rester av: ferdigkokt pinnekjøtt, pølser, pinnekjøttkraft, kokte poteter, ulike kokte grønnsaker og urter om du har

Fra kjøkkenskapet: Salt og pepper

We are sorry, but you are using a version of Internet Explorer that is not supported on this site. The browser is no longer updated by Microsoft and may therefore pose a security risk. We recommend that you use a different browser. Welcome back!

Read more