
Trifle med knasende kjeks
Tørre kakerester kan med litt fantasi og kjærlighet trylles om til de herligste desserter. Prøv Trifle med deilig ostekrem, friske bær og knasende sprø kjeks!
Slik gjør du det
- Ha bær, sukker, sitronskall, stjerneanis og kanelstang i en kjele og kok opp slik at sukkeret smelter. Avkjøl.
- Visp kremfløte, kremost og melis sammen til en myk og luftig krem.
- Knus kjeksen i mindre biter. Legg krem, kakesmuler og bær lagvis i en glasskål. Avslutt med bær.
- Spis med det samme.
Dette trenger du
400 g frosne bær
2 ss sukker
revet skall fra 1⁄2 sitron
1 stjerneanis
1 kanelstang
Ostekrem:
3 dl kremfløte
200 g kremost naturell
2 ss melis
Kjeksrester:
ca. 300 g kjeks: det kan være biscotti, krumkaker, pepperkaker, oreo eller annet du har liggende.
Slik gjør du
Ingredienser
400 g frosne bær
2 ss sukker
Revet skall fra 1⁄2 sitron
1 stjerneanis
1 kanelstang
3 dl kremfløte
200 g kremost naturell
2 ss melis
Ca. 300 g kjeks: det kan være biscotti, krumkaker, pepperkaker, oreo eller annet du har liggende