Restematdagboka #3:Hva gjør vi med havregrøtrestene?
De er grå og kjedelige, ja. Men havregrøtrestene dine kan gi brød, pannekaker og vafler et løft!
Mange sverger til havregrøten til frokost. Enkelt, godt og næringsrikt. Men ofte blir det igjen en liten porsjon eller to i kjelen.
Ta vare på den!
Den ferdigkokte havregrøten kan nemlig gi et løft til flere matprosjekter - for eksempel når du baker brød. Du trenger ingen spesiell oppskrift, det er bare å blande inn havregrøtrestene i den oppskriften du er vant til å bruke. Det bruker å fungere.
LES OGSÅ: Restematdagboka #1: Hva har vi i kjøleskapet?
Bland sammen mel, vann og salt og eventuelle frø eller gryn. Ha i havregrøtrestene. Følg oppskriften som vanlig.
Resultatet blir et ekstra saftig brød, med god hjelp fra havregrøten.
Går det med planer om å løpe i gang vaffeljernet, er det supert med havregrøtrester. Se flere tips på hva som kan funke i røra melk.no.
Matblogger Ida Gran-Jansens oppskrift på havregrøt-lapper, er en annen mulighet.
Brukopp-leksikonet på matvett.no er en et fint oppslagsverk når du blir i tvil om du kan bruke matvarer som har blitt litt overmodne eller har passert best før-datoen.
LES OGSÅ: Restematdagboka #2: Lag din egen eplejuice
Om restematdagboka:
Bård (42) jobber som kommunikasjonsrådgiver i Trondheim Renholdsverk. Bor i Trondheim sammen med kone og to barn. Liker å sysle med musikk, brødbaking, matlaging, trim og diverse annet på fritida. På ingenmatåmiste.no deler jeg tips og triks for å ta i bruk det du har i kjøleskap og på kjøkkenbenken. Målet er at vi alle skal slutte å kaste brukbar mat!
Om restematdagboka:
Bård (42) jobber som kommunikasjonsrådgiver i Trondheim Renholdsverk. Bor i Trondheim sammen med kone og to barn. Liker å sysle med musikk, brødbaking, matlaging, trim og diverse annet på fritida. På ingenmatåmiste.no deler jeg tips og triks for å ta i bruk det du har i kjøleskap og på kjøkkenbenken. Målet er at vi alle skal slutte å kaste brukbar mat!