
Restematdagboka #4:Fra tørre brødskalker til krisp fisk
Brødskalkene ble knusktørre. Vi ga dem bank.
Brød- og bakervarer er noe av det vi kaster mest av i landet her.
Det går det an å gjøre noe med. Om brødet ikke er fullstendig knusktørt, er jo brødristeren en god «livredder».
Tørt brød kan også bli krutonger, eller hva med klassikeren brødpudding?
Men i dag skal vi gi skalkene bank - sånn at vi kan få vår egen strøkavring. Eller kanskje sier du griljermel, brødrasp eller brødkrumme? Kjært barn har mange navn. Uansett:
Først og fremst må brødet vært tørt - enten ved at det har tørket av seg selv, eller at du skjærer det i skiver og legger det i ovnen på 120 grader i 20 minutter. Se tipsene fra Opplysningskontoret for Brød og korn.
Restematdagboka #1:Hva har vi i kjøleskapet?
Sånn gjør du det:
Fisketirsdag anno 1971
Brukopp-leksikonet på matvett.no er en et fint oppslagsverk når du blir i tvil om du kan bruke matvarer som har blitt litt overmodne eller har passert best før-datoen.
Restematdagboka #3:Hva gjør vi med havregrøtrestene?