Restematdagboka #5:Kokte poteter? Hiv dem i panna!
Det skjer titt og ofte. Du makter ikke alle potene du har kokt.
«Lykke er å ha en bolle kokte poteter i kjøleskapet», skriver Per Viderup i vegetarkokeboka «Belg selv».
Mange av oss opplever nettopp det, uten at det nødvendigvis har brakt frem den store lykkefølelsen. Men det er det all grunn til. Vi hører på Per!
Restematdagboka #4:Fra tørre brødskalker til krisp fisk
Slik gjør du det:
Legg kokte i poteter i en boks eller skål i kjøleskapet og ta dem ut når du trenger tilbehør til fisk, - kjøtt eller vegetarretten du planlegger.
Kutt opp potetene i passelige skiver.
Det gjør ingenting om det blir litt «rustikt». Krydre dem gjerne, f.eks med litt paprikakrydder eller noe annet du synes er godt.
Stek dem i en godt oppvarmet panne i litt olje eller smør.
Krydre med salt etterpå og legg dem gjerne i en ildfast form i ovnen på cirka 100 grader til du har de andre rettene klare. Da holder de seg varme.
Brukopp-leksikonet på matvett.no er en et fint oppslagsverk når du blir i tvil om du kan bruke matvarer som har blitt litt overmodne eller har passert best før-datoen.