Restematdagboka #8:La ostebiten leve!
Du har fått ut det meste av den. Likevel blir alltid igjen en liten bit som ikke er så lett å skjære av lenger.
Du har sikkert opplevd det - ostebiten som blir liggende ensom og puslete i den litt for store plastinnpakningen.
Den er for tjukk og til å legge rett på brødskiva, og for liten til å skjære av med ostehøvel på fornuftig vis.
Kanskje har den utspilt sin rolle på frokostbordet. Men kaste den? Nei, det håper vi du ikke gjør!
Spar den, og rasp den opp til pizzaost eller gratinering.
Og en liten ostebit er mer enn nok til å gi omeletten et løft - en fin og enkel hverdagsmiddag.
Restematdagboka #7:Ta vare på dem – og bruk dem!
Slik kan du gjøre det:
Finn frem raspeutstyr!
Rasp i vei! Og pass på fingertuppene når du nærmer deg slutten av ostebiten.
Visp sammen så mange egg du trenger, hell det i panna og stek omeletten på svak varme. Ikke ha det travelt!
Når omeletten har begynt å "sette seg" har du på litt salt og drysser over osten.
Her ble det en variert restemiddag med omletten som hovedaktør. I tillegg hadde varmet vi opp litt ris fra dagen før, litt brød, noen salatblader og mais som var oppbevart i boks, en pølsebit og litt tacosaus fra et åpnet glass som sto i kjøleskapet!
Og innpakningen? Den kildesorterer du selvfølgelig som plast!
Restematdagboka #6:Brødrester? Lag pudding!
Vi trondhjemmere kaster hver og en av oss gjennomsnittlig nesten 34 kilo fullverdig mat rett i søpla hvert år.
Det er dårlige greier, både for miljøet og lommeboka!
Brukopp-leksikonet på matvett.no er en et fint oppslagsverk når du blir i tvil om du kan bruke matvarer som har blitt litt overmodne eller har passert best før-datoen. Her kan også lese om hvitosten og oppbevaring og holdbarhet.